Skip to main content

K1@K2 * Gigabyte weekje 2

| Tweede Kleuter

WEEKVERSLAGJE

-we begonnen de week met een zalig rugverhaal van zacheüs (verwerking bijbelverhaal)
-gingen een kijkje gaan nemen bij de kopieermachine en testten een gewone én een handkopie!!, de kls bedachten deze kopie te versieren met glitters, waw shiny hands! 
-hellooo mister BEEBOT, wat een leuk robotje ben jij en ja hoor, ze waren er snel mee weg... adhv kaartjes en een bord vol figuren moesten ze de weg vinden naar...
-merci voor de vele potten en pannen, met stenen gingen ze aan de slag om te koken in de buitenhoek, nu nog standvastig mooi weer aub!!! 
-nog een verwerking van het bijbelverhaal : dramatiseren met de ganse klas, nog wat onwenning en met zachte stemmetjes maar heel leuk! (féline alias zacheus en edouard alias jezus)
-hier en daar schreven we eens een brief naar een mama/papa/meester peter en weet je, soms kregen iets terug, een brief sturen via de laptop of PC = een email, toffe toverbrieven!
-intro van yoga-dierenbos 2, waar we ook steeds met 2 moeten zijn om de oefeningen te doen, eens een andere insteek vanuit ons dierenbos... 
-matrix, dit kwam al eens aan bod met de eieren maar nu ook in spelvorm - opgelet, aandacht aandacht, joepie we kunnen het al!
-op donderdag gingen de robots mee naar huis, hier en daar met een arm of been af, maar weet dat het proces om zoiets one to one te maken, belangrijker is dan het product - in dit geval de gigabyte - de kls konden uit allerlei materiaal zoeken wat ze wilden gebruiken voor het hoofd, de buik, de robot-armen enz... de fanatasie werd geprikkeld en dus veel denkbeeldige knopjes opgelijmd (juf met lijmpistool lijmt waar kleuter het wil of legt)
-botjes aan voor een fikse wandeling, pappie serge stond al in de startblokken al was het een mieserig weertje ... en toen kwam er nog meer regen en besloten we niet te vertekken, een oefening in botjes aan en af dus ;-)

prettig weekend! juf rose